En guide til den rigtige kontorstol til studielivet

I en tid hvor hjemme og skolearbejde fylder mere og mere, er der også kommet et større fokus på, hvordan vores hjemmearbejdsstation er indrettet. Mange virksomheder er gode til at låne sine medarbejderes udstyr med hjem, så de kan sidde ved det samme hæve-sænke bord derhjemme og bruge den samme kontorstol. På den måde kan man til nøds undgå de helt mærkelige stillinger, når man selv skal eksperimentere med ergonomien derhjemme. Dog har hjemmearbejde under corona-pandemien dog også vist, at det kan være svært for alle, at få det originale udstyr med hjem, da der slet og ret ikke er plads i lejligheden derhjemme. Hvis det også er tilfældet for dig, så får du her nogle gode tips, til hvad du skal lede efter i en kontorstol.

 

Forskellen på en god og dårlig kontorstol

 

I grove træk er langt størstedelen af kontorstolene på markedet i dag forholdsvist gode, da de tit opfylder en masse krav om kvalitet som ikke var de samme tidligere. Det er fx sjældent, at man i dag finder en kontorstol, der ikke kan skubbe ryglænet tilbage eller som er fleksibel i rygstøtten. Disse modeller bliver slet og ret presset ud af markedet af nyere og bedre modeller, da forbrugerne efterspørger flere features. Et godt tip når du skal vælge den rigtige kontorstol for dig er, at du netop sørger for, at stolen har et godt ryglæn. Det betyder, at det skal være muligt for dig at strække ryggen i stolen, hvor ryglænet følger din krops bevægelser samtidig. I gamle dage var det populært med et stift ryglæn, som dog også betyder, at din ryg ikke får ligeså meget naturlig bevægelse under arbejdet som den ville have godt af.

 

En kontorstol der udfordrer dig

 

Generelt set kan det faktisk udledes, at de stole der understøtter dine egne naturlige bevægelser på en arbejdsdag, er typisk dem med stort tilfredshed. Hvad angår smerter og spændinger under arbejde, så er en af de største bidragsydere til det netop, at kroppen ikke får bevæget sig nok på en arbejdsdag. Bevægelse kan i denne henseende være at lave øvelser, gå meget rundt på arbejdet eller tage pauser undervejs med stræk af kroppen. Det anbefales, at man finder en kontostol der tillader din krop at bevæge sig undervejs og dermed er fleksibel. Derfor anbefaler vi, at når du skal købe en kontorstol til hjemmearbejdspladsen, så skal du gå efter en model med bevægelse i og ikke en stiv model af gammel årgang – disse er heldigvis også en uddøende race.