Guide: Sådan kommer du og dine børn i gang med Hama Perler

I denne guide har vi samlet en simpel guide til at komme i gang med Hama perler. Vi forsøger i guiden at gøre det simpelt og vise inspiration til hvordan du kommer i gang.

 

Inden vi dykker dybere ned, præsenterer jeg kort de forskellige typer af Hama perler der findes, således du kan vælge den rigtige type til dine børn.

Maxi Perler

Maxi perler er for de mindste. Maxi perlerne kan bruges fra børn på 3 år.

Fordelen ved Maxi er, at perlerne er store nok til at de mindste, hvor motorikken er under udvikling, lettere kan håndtere perlerne.

 

Maxi rørperlerne er 10 mm i diameter, og det er derfor en super god øvelse for de mindste børn både motorisk og kreativt at arbejde med.

Midi Perler

Hama midi perlerne er de mest kendte, og nok også dem de fleste forældre kan huske fra deres barndom.

 

Midi perlerne anbefales fra 5 års alderen, og har gennem de sidste mange år skabt glæde for både børn og voksne.

 

Går du på Pinterest eller Instagram og søger på Hama perler, er det også oftest motiver af midi perlerne du finder.

Mini Perler

Mini perlerne er til den lidt mere tålmodige bygger. Her måler perlerne kun små 2,5 mm. Det kræver derfor en høj grad af motorisk færdighed og tålmodighed at bygge med disse perler.

 

De fleste mini byggere benytter derfor også en perle-pincet til arbejdet, da det gør det lettere at placere perlene korrekt på perlepladen.

Her køber du Hama Perler

Hama perler kan købes i en lang række af forretninger. De fleste krea-butikker har perlerne, de fås også i Bilka, BR, Føtex mm.

 

Derudover finder du dem også i en lang række af webshops. En simpel søgning på Google giver en masse resultater.

 

Selv køber jeg oftest mine Hama Perler ved Undermyroof.dk. De har et stort og varieret udvalg af både perler og perleplader, de har hurtig levering og rigtig billige priser.

Sådan gør du

Det er super simpelt at komme i gang med Hama perler. Herunder er en simpel trin-for-trin guide.

 

  1. Lav perlepladen

Find den perleplade du gerne vil benytte samt find de farver du ønsker at bruge. Sæt herefter perlerne på perlepladen i det mønster du ønsker.

 

  1. Strygning af perlepladen

Når du er tilfreds med mønsteret skal den stryges. Her lægger bagepapir henover perlepladen, og stryger den med strygejernet ved medium varme.

 

Lad herefter perlepladen køle lidt af, hvorefter du kan afmonterer fra perlepladen. Til sidst lægger du perlepladen under en tyk bog.

 

Som du kan se, er det super simpelt at komme i gang. Hvis du ønsker inspiration til hvilke motiver der er sjove at lave, kan jeg som nævnt tidligere anbefale at søge på Pinterest og Instagram. Derudover findes der et hav af forskellige perleplader som er velegnet til børn. Her findes både motiver af kyllinger, hjerter, biler, flyvemaskiner og mange flere. Du ser et stort udvalg er perleplader hos Undermyroof.dk.

 

Vi håber du kan bruge guiden og det nu er nemmere for dig og dine børn at komme i gang med perle-krea.