Økonomiske- og sundhedsmæssige fordele ved kalkfrit vand på uddannelserne

I dag er der efterhånden mange husstande som har kalkfrit vand i hjemmet og det er der en grund til, for der er mange økonomiske fordele i det kalkfrie vand. Men det er ikke kun de private hjem som kan nye godt af kalkfrit vand. Også efterskoler, institutioner, skoler og universiteter kan drage nytte af det.

Alle hjem skulle være fri for kalk. Der er så mange fordele ved det kalkfrie vand. Både sundhedsmæssige fordele for os som individer, men også fordele for bygninger og miljøet. Det er muligt for både institutioner, skoler, efterskoler, universiteter og andre uddannelsesmiljøer at have kalkfrit vand. Aqua Danmark tilbyder blødgøringsanlæg som sagtens kan sørge for kalkfrit vand til den størrelse bygninger. Det kalkfrie vand giver enormt mange fordele i forhold til vedligeholdelse. Herunder både vedligeholdelse af bygningen, da der ikke kommer kalkaflejringer i rør og varmtvandsbeholder. Dette kan reducere energiforbruget med op til 30% og mindsker derudover risikoen for rørskader.

Blødgøringsanlægget skal installeres af en autoriserede VVS’er der hvor vandet kommer ind i bygningen. Anlæggende fylder ikke alverden og kan let installeres i både kælder og teknikrum.

Der samler sig ikke kalk på fliser, toiletter, vask, armaturer, køkken m.m. Det betyder at der kan bruges mindre tid på rengøring og færre penge på rengøringspersonale samtidig med at både fliser, vask, toilet og armaturer forlænger deres æstetiske smukke udtryk. Det gør at det skal skiftes mindre og at der vil være et smukkere og renere udtryk i længere tid.

Derudover smager vandet mere rent. Som kildevand. Vandet vil for eksempel også være godt for eleverne når de skal bade efter fysiske aktiviteter, fordi der er mindre risiko for eksem, udslet m.m. når kalken ikke ligger sig på huden. Derudover kan der være fordele ved at undgå kalk til eksperimenter i fysiklokalet hvor vand indgår.

Alt ovenstående indebærer for uddannelsesstedet en stor besparelse. Dette kan både være på varme, vedligeholdelse og rengøring. For det kommer også vand drevne hårdhvidevarer og husholdningsapparater til gode. De mange penge sparer vil hurtigt være tjent ind. Der kan også spares på rengøringsmidler, afkalkningsprodukter og eleverne kan sparer på sæbe m.m. når de bader. Dette glæder også miljøet da det slipper for en masse kemikalier. Hvis uddannelsesstedet befinder sig i gamle bygninger kan der også være mulighed for at blødgøringsanlægget kan spare bygningen for rørskader eller sprungne vandrør, hvilket kan være en enorm dyr omkostning.