Sådan hjælper du dine elever med hjemmeskole:

Grundet de høje Corona smitte tal har regeringen bestemt at børnene skal sendes tidligt hjem før jul og have hjemmeskole fra 15 december og frem til juleferien, og evt. også nogle uger efter nytår alt efter hvordan smitte tallene da ser ud.

 

Både børn, forældre og lærerer har jo prøvet det før, men der er måske nogle ting der med fordel kan gøres anderledes her i denne omgang.

 

En del børn og unge oplevede ensomhed og blev socialt udfordrede sidst og følte ikke længere den samme forbindelse til klassekammerater og lærerne.

 

Her er der nogle gode tiltag du som lærer kan gøre.

 

Under sidste hjemsendelse var der flere lærerer der gjorde sig gode erfaringer med at køre rundt og besøge deres elever og lige lade dem vide at de ikke er glemt. Dette kan du med fordel kombinere med samtidig at dele undervisningsmateriale og ugens skema ud.

 

Et sådant trykt ugeskema kan f.eks. indeholde oversigt over tider for zoom klasser, selvstudie og evt. blandet med lidt fotos du måske har liggende af klassen. Inviter evt. også eleverne til at sende dig fotos taget i klassen, på lejrtur eller lign. som kan styrke klasse fællesskabet og skabe hygge på værelserne på trods af den fysiske afstand ved hjemmeskoling.

 

Måske er det også tiden nu til at prøve lidt nyt undervisningsmateriale af. Visse firmaer tillader at man fotokopierer nogle sider for at teste deres bøger af. Her kan du med fordel bruge et trykkeri der kan lave et fint lille kompendium med et mix af opgaver til de fag der skal bruges i de kommende uger.

 

Prøv også om det er muligt at involvere forældrene i hjemmeskolen på en positiv og praktisk måde denne gang.

 

Husgerning, matematik, biologi og mange af de andre skolefag kan med lidt planlægning leges ind i hverdagen. Hvorfor vasker vi f.eks. vores tøj, hvad sker der med det beskidte vand fra vaskemaskinen, hvorfor fryser og eller sylter vi vores mad, hvor meget krible krable kryb kan der findes i børnenes eget nærområde.

 

Ja mulighederne er mange. Det er selvfølgelig ikke alle forældre der vil have tid til at deltage så aktivt i skoledagen samtidig med at evt. hjemmearbejde skal passes, men så kan en opgave også være at være med til at studere tilbudsaviser, regne portions pris ud på aftensmaden og hjælpe i køkkenet med at få aftensmaden lavet.

 

Mulighederne er mange, og med inspirerende og overskuelige ugeplaner kan alle forhåbentlig komme godt igennem hjemmeskolingen igen.