Aarhus-virksomhed vil forbedre unges trivsel gennem ægte fællesskaber

I en digital tidsalder, hvor online interaktioner dominerer, står Happenings som en kontrast. Denne virksomhed har en enkel og dybtgående mission om at forbedre unges trivsel ved at styrke ægte sociale bånd på uddannelsesinstitutioner. Læs mere om virksomheden i denne artikel og på Happenings´ hjemmeside.

Hvorfor Happenings?

Bag Happenings ligger en dybtfølt passion. Virksomheden drømmer om at ændre på, at mange unge kæmper med ensomhed og de mentale udfordringer, der følger med. “Sociale medier er portrætteret til at forbinde os, men i virkeligheden skaber de mere afstand mellem mennesker. Vi i Happenings ønsker at forbedre unges trivsel ved at skabe en platform, der fremmer ægte fællesskaber, venskaber og sociale interaktioner i virkeligheden.” udtaler Rasmus Jensing, Adm. direktør i Happenings.

For alle uddannelsesinstitutioner

Platformen er skabt i samarbejde med gymnasier fra hele landet, hovedsageligt STX-uddannelser. Ifølge Rasmus Jensing er Happenings dog egnet til at hjælpe mange flere.

“Uanset hvilken institution man repræsenterer, mener vi, at alle studerende fortjener et sikkert miljø, hvor de kan trives. Happenings er integreret med Unilogin, hvilket åbner op for alle uddannelsesinstitutioner, f.eks. erhvervsuddannelser, folkeskoler, erhvervsskoler og professionsskoler” udtaler Rasmus Jensing.

En bevægelse

Happenings er ikke kun en platform; det er en bevægelse.
Virksomheden er drevet af ønsket om at hjælpe unge med at finde deres plads, opbygge varige venskaber og opleve glæden ved ægte fællesskab. Platformen er dermed en stor hjælp for mange unge, der har det svært. Men hvorfor er der så mange unge, der kæmper? Dette skyldes flere faktorer.

En af de største udfordringer er den stigende præstationskultur og det pres, der lægges på unge for at opnå succes og perfektion. Dette kan føre til stress, angst og lavt selvværd. Desuden kan sociale medier spille en rolle i unges dårlige trivsel. Det konstante sammenligning med andre og det behov for at fremstå perfekt kan have en negativ indvirkning på unges mentale sundhed.

Manglende støtte og forståelse fra omgivelserne kan også være en faktor. Det er vigtigt, at unge har nogen at tale med og føle sig støttet af, når de har det dårligt. Det er derudover også vigtigt, at der sættes fokus på unges mentale sundhed, og at der skabes et trygt og støttende miljø, hvor unge kan tale åbent om deres udfordringer.

Fremtiden for Happenings

Med mere end 40 institutioner, der allerede har integreret Happenings, ser Happenings en lys fremtid foran sig. Men arbejdet stopper ikke her. Happenings vil udvide, innovere og stræbe efter at gøre en positiv forskel i unges liv overalt.