Bliv klar til efteråret med en funktionel entré

Bliv klar til efteråret med en funktionel entré

Dette indhold er sponsoreret.

Når man bor i Danmark, kan efteråret undertiden føles som årets længste årstid. Himlen er grå, dagene bliver kortere og kortere… og hvis man lever i en børnefamilie, kan man også være sikker på, at entréen roder mere og mere. Jakker, trøjer og støvler vokser frem på helt naturstridige måder. Vejret kan du nok ikke gøre så meget ved – men hvad med at gå efteråret i møde med en tjekket entré? Så har du da én efterårshovedpine mindre.

Efterårstid er overtøjstid

I en børnefamilie kalder efteråret på både regntøj, termotøj, flyverdragter, støvler, sko, vanter, huer og halstørklæder. Gang dét med antal familiemedlemmer, og du har med sikkerhed en overfyldt garderobe. Og hvad kan du så gøre ved det? Først og fremmest bør du indrette dig funktionelt, så du har al den opbevaring, du har brug for. Måske betyder det, at du skal investere i et nyt stativ til tøj – måske skal du have nye knager eller hylder op, hvor du kan have kasser med vanter og huer til alle familiemedlemmer.

Men før du kommer så langt, bør du lave et grundigt forarbejde. Analysér jeres behov og tag konsekvensen i din indretning. Sørg også for, at alle har, hvad de har brug for. En varm kashmir trøje kan være praktisk under jakken i overgangen fra efterår til vinter. En ekstra stor beholdning børnevanter kan vise sig nyttig på travle vintermorgener. Indret jer, så lygter, reflekser og regnbukser er lige ved hånden. Det er ikke her, du skal spare. Du vil takke dig selv, når alle kommer ud af døren til tiden og uden at skulle lede hele huset igennem efter den rigtige hue først.

Vægt funktion over æstetik

Når du indretter jeres entré, skal du prøve at prioritere det funktionelle aspekt lidt højere, end du måske normalt ville gøre. Entréen er så vigtigt et knudepunkt for din familie, at det bare skal fungere rent praktisk. Her handler det ikke nødvendigvis om at komme på forsiden af et boligmagasin. Her handler det om at spare dyrebar tid og unødvendige frustrationer for dig og din familie.

For hvis det bare var rod, var det måske til at leve med. Men en rodet entré betyder også en hel masse spildtid, hvor du leder efter forsvundne vanter eller kamelæon-imiterende børnejakker. Den tid kan du med garanti bruge bedre. Måske kommer I endda ud af døren med et smil på læben, hvis overskuddet ikke er blevet brugt på en ulige kamp mod tøjmasserne. Det er så ærgerligt, når en god morgenstemning spoleres i sidste øjeblik, lige når familien spredes for alle vinde.

Og når du har fået indrettet entréen efter alle forskriftens regler, og rodet alligevel vokser frem på uforklarlig vis, må du trække vejret dybt og tænke: Bless this mess. Du har i hvert fald gjort alt, hvad du overhovedet kunne.