Guide: Sådan får du den bedste studiestart

Er du så heldig at være kommet ind på dit drømmestudie? Så vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske dig et stort tillykke! Det betyder dog også at din studiestart højst sandsynligt er lige rundt om hjørnet, og det kan synes uoverskueligt at komme i gang med studiet. Vi har udarbejdet en guide til dig, så du kan få den bedst mulige studiestart.

Studiestarten er lige om hjørnet, og der findes masser af studietips – og du har sikkert hørt nogle af dem før. Vi har lavet en guide, hvor vi har opridset de vigtigste tips, så du kan få en rigtig god og ikke mindst vellykket studiestart.

De bedste tips til en god studiestart

Sig ja til din studieplads

Hvis du er så heldig at få tilbudt en studieplads, er det vigtigt at du takker ja til studiepladsen, inden for en given tidsfrist, som står i listet i dit optagelsesbrev. Hvis du ikke når at sige ja inden fristen, går studiepladsen til en af dem, som har fået tilbudt en standbyplads.

Hold dig orienteret på diverse portaler

Det er vigtigt du orienterer dig på de forskellige portaler, som din uddannelsesinstitution benytter sig af. Der kan være relevant information i forhold til studiestart, skema osv.

Søg SU

Når man får titlen som studerende, er man højst sandsynligt også berretiget til SU. Det er vigtigt at søge SU, da det kan være en god økonomisk hjælp. Du kan søge SU en måned før studiestart.

Deltag i sociale tiltag

Der vil med stor sandsynlig nok være arrangeret en række sociale tiltag i starten af din studietid, og det er altid en god idé at deltage i disse sociale tiltag, da det er en god måde at lære sine nye medstuderende at kende på, og måske også oprette en læsegruppe eller studiegruppe, hvis man ønsker det.

Planlæg dit kommende semester

Det er en god idé at læse op på hvad ens kommende semester indeholder af fag, og så derefter læse fagbeskrivelserne, underviserens plan for undervisningen, pensumlisterne, studieordningen og eksamensbestemmelserne grundigt, og lav en overordnet tidsplan, som du forsøger at følge.

Overvej hvad din uddannelse skal føre til

Det kan være en fordel at begynde allerede nu at overvej hvad din uddannelse skal føre til, for du kommer med al sandsynlighed nok til at skulle vælge valgfag, og det er vigtigt du vælger nøje, da du via dine valgfag selv er med til at præge din uddannelse.

Det var en række tips til, hvordan du få den bedst mulige studiestart. Og det er vigtigt at komme godt i gang. For de næste år kommer meget af dit liv til at handle om læring og lektier – men heldigvis også om en masse sociale aktiviter.