Læringsplakater til indskolingsbørn

Klasseværelset hos de mindste skolebørn er en fest at træde ind i. Overalt er der farver, former, materialer og spændende ting at kigge på. Ser man nærmere efter, er det tydeligt, at alle herlighederne hænger der af en årsag. Formålet med det hele er naturligvis læring. Det kan være alt fra bogstaver og tal til forståelsen egne og andres følelser og reaktioner.

 

Plakater med årstider

Det er smart at gøre væggene til flader fyldt med læringsmateriale. Et af de mest oplagte – og billigste – er plakater. Hos UnikPlakat har vi en samling børneplakater, der fungerer optimalt som læringsplakater til skoleklassen.

 

Vi har blandt andet et sæt med fire plakater, hver med illustrationer der hører til en af de fire årstider. Årstidsplakaterne er, som størstedelen af vores øvrige plakater, håndtegnede, så vi opnår vores eget unikke udtryk. Eksempelvis har efterårsplakaten en masse blade i smukke, orange farver. Men hvorfor mister bladene deres grønne farve og bliver gule om efteråret? Der er også en æblekurv og et pindsvin. Kunne det være, fordi det er tid for æblehøst og pindsvineunger? I midten af hver plakat står en lille dreng og pige, som er i færd med en aktivitet, som de fleste børn kender og elsker i forbindelse med årstiden. Om vinteren bygges eksempelvis snemænd, mens den står på isvafler om sommeren. Læringsplakater giver anledning til spændende samtaler mellem børn og lærer og børnene imellem.

 

Naturplakater med smukke, vilde dyr

Hos os finder du også en masse håndtegnede plakater med dyr, som sagtens kan hænge i børnenes klasselokale. Ofte er lokalerne i skolen bygget med store vinduespartier. Dem kan man bruge til lidt fuglekiggeri, og med en plakat med havens fugle kan I snakke om, hvilke fugle I ser.

 

Vores andre børneplakater med dyr omfatter en samling af kendte mariehøns fra haven. Hver af disse plakater har navnet på hver enkelt mariehøne. Børnene ved godt, hvad en mariehøne og en sommerfugl er, og derfor kan I lige så godt gå videre til at tale om, der findes mange forskellige slags, og at de også har rigtig fine navne. Udvalget byger også på smukke sommerfugle og krible-krable-dyr.

 

Skal det være lidt mere eksotisk, findes også en plakat med store dyr fra Afrika. Her er det sjovt og særdeles underholdende at tale om dyrenes lyde og måske deres plads i fødekæden. Samtalen kan herfra føres videre til at tale om, hvad Afrika er for et mangfoldigt kontinent (og altså ikke ét land), og hvordan man bor og lever der.

 

Blomsterplakater

Hvad er skønnere end blomster? Det er så dejligt at se småbørns glæde, når de får øje på forårets første blomster under hækken og i vejkanten. Det inspirerede os til at lave en plakat med forårsblomster, som også kan bruges som samtalestarter i klassen. 

 

Endelig har vi flere kunstplakater med blomster som tema, som er med til at skabe et hyggeligt læringsmiljø for de mindste.