Mode: Nu er turen kommet til dine sokker

Du kan godt begynde at forberede dig på snart at skulle ud og investere i nye sokker, hvis du vil være med på moden. En ny tendens har nemlig set dagens lys. Nu skal sokker ikke længere være ensfarvede og kedelige. Kigger man sig omkring i bybilledet, får man hurtigt øje på sokker, der ikke ligner de sædvanlige af slagsen. De er farvede, mønstrede og generelt mere iøjefaldende end man hidtil har været vant til.

Det kommer måske som en overraskelse, at det lige er sokkerne der står for skud, men det giver faktisk god mening. Sokker er den del af beklædningen, der aldrig skænkes en tanke. Når dette ses i lyset af at mode og trends i dag ofte tager udgangspunkt i noget traditionelt eller klassisk, virker det pludselig underligt, at det først sker nu.

Sokker som en del af dit outfit

Har du nogensinde tænkt over dit udvalg af sokker? Det har de færreste. En undersøgelse viser, at sorte sokker er den mest solgte sok i Danmark. Dernæst kommer ankelsokker og tennissokker. Der har ikke tidligere været et større marked for sokker, der skilte sig ud og skabte fokus. I hvert fald ikke for voksne. Indtil nu. En ny tendens spreder sig med lynets hast og aldrig har det været mere populært, at gøre noget sjovt ud af sine sokker.

En rundspørge vi foretog på Strøget i København viser, at 6 ud af 10 adspurgte personer, ikke tænker over, hvilke sokker de tager på om morgenen. End ikke, hvis de skal i byen. De resterende 4 er velovervejede ift. deres valg af sokker og de havde også alle sjove sokker i deres udvalg. Og de er en del af en voksende gruppe af mennesker.

Vi mødte også nogle af dem, det hele handler om: mennesker med sjove sokker på deres fødder. Bl.a. Jakob Strunge, der i dagens anledning havde taget pink sokker på, med flotte små bananer på. Jakob siger selv om sine sokker: ”Jeg er vild med ideen om at gøre noget skørt ud af sine sokker, der normalt er forbundet med noget kedeligt. Tanken om at give sokker i gave eller at få dem, er ikke noget der får mange op af stolen. Men jeg er nu ret sikker på, at de fleste vil blive ret begejstrede, hvis de får denne slags sokker i gave”.

Sokker med personlighed og udtryk

De kreative og iøjefaldende sokker giver mulighed for at udtrykke sig på en ny måde. At det lige netop er sokken der bruges som platform, er for mange mennesker en stor fordel. Her er hverdagen forbundet med en uniform, der ikke gør det muligt at udtrykke sig – altså med undtagelse af sokkerne.

Bliv ikke overrasket, hvis du ser en sygeplejerske i nogle sjove sokker med motiver og/eller flotte farver. De skrigende sokker er kommet for at blive og er en del af en større bevægelse, hvor det handler om at udtrykke sin personlighed igennem sin beklædning – og vi er vilde med det!

Det handler ikke om at man skal udtrykke sine politiske holdninger eller lignende igennem sine sokker. Det handler derimod om at sende glade og positive vibes til sine medmennesker og dem, man møder i sin hverdag. De sjove sokker er med til at sprede positive budskaber og god stemning. Af samme årsag bliver de taget så godt imod af stort set alle, der stifter bekendtskab med sokkerne.