Sådan sørger du for god søvn til din baby

Har du også en lille baby derhjemme, som gerne skal have noget søvn af kvalitet? Så er du kommet til den rette artikel. Mange forældre vil nemlig rigtig gerne give deres nye babyer noget god søvn, men det er desværre de færreste, som ved, hvordan det kan gøres bedst. Derfor kan du læse med i denne artikel og få nogle gode råd og ideer til, hvordan du kan give din baby noget god søvn af høj kvalitet.

Skab omgivelser, der minder meget om livmoderen

Din baby har været vant til at være inde i livmoderen i mange måneder, og derfor er den vant til disse omgivelser, når den skal sove. Det handler blandt andet om at gøre miljøet mørkt og omsluttende. Og det kan du nemt gøre ved en slyngevugge. Den har nemlig begge funktioner i sig. Den kan gøre området din baby skal sove i mørkt og omsluttende, da selve stoffet i slyngevuggen gør det omsluttende og mørkt. Hvis din baby gerne vil have lidt bevægelse med i slyngevuggen, kan du enten vugge den selv eller vælge at købe en vuggemotor. Køb en vuggemotor på linket her og giv din baby en masse lækker søvn af høj kvalitet.

Masser af kontakt

Noget af det bedste de fleste babyer ved er kontakt til mor eller far. Derfor er kontaktlure rigtig gode til at stable en god forbindelse til hinanden. Og baby vil elske at få lov til at være i din eller din partners favn i et par timer under hans eller hendes lur. Kontaktlure er også rigtig gode til at skabe nogle forhold, som kan minde meget om livmoderen. Når baby ligger i din favn, kan han eller hun nemlig høre et hjerteslag, som han eller hun også kunne høre inde i maven. Samtidig er der en masse skøn varme fra kroppen og en duft, som baby kan genkende – især hvis det er moderen, baby ligger hos.

Prøv at svøbe din baby

Igen er det de livmoder lignende forhold, som er det relevante her. Når baby bliver svøbt, får han eller hun nemlig fornemmelsen af den trange plads, der var inde i mors mave. Derudover undgår baby at vække sig selv med ukontrollerede bevægelser og spjæt fra kroppen, som han eller hun ikke endnu er klar over, kan ske. Og disse bevægelser og spjæt er faktisk ofte det, som vækker baby under hans eller hendes søvn – både om dagen og om natten.

Søvn avler søvn

Måske tænker du, at din baby ikke skal sove så meget om dagen, så han eller hun i stedet kan sove godt om natten. Men det er faktisk ikke godt at begrænse babys lure om dagen, blot så baby kan sove om natten. Søvn avler nemlig søvn. Det betyder faktisk bare, at din baby gerne skal sove nok om dagen, så han eller hun kan sove godt om natten. Så når baby nemlig ikke at blive overtræt.

Undgå overtræthed

Overtræthed er med til at gøre baby mere irritabel om dagen, gør det sværere at putte baby om aftenen, og det skaber mere urolig søvn om natten – alle ting som ikke er gode, når det handler om at give baby de bedste forudsætninger for en god søvn af høj kvalitet.