Skoleelever sejler for verdensmål

Børn og unge har i dag en unik og fornyet evne til at huske på at passe på vores planet og minde os om, at det kræver handling. De er ægte klimabevidste og tager gerne kampen op for at beskytte vores natur.

 

En måde at fremhæve på dette på er ved at sætte fokus på de 17 verdensmål, som FN har opstillet. Til at sprede budskabet om målene, samt vigtigheden af disse, er eventet Sail For the Goals sat på benene. Et event hvor både skoler og virksomheder mødes på vandet og dyster i matchrace i Middelfart, med fokus på at oplyse om de 17 verdensmål.

 

Sail For the Goals

Sail For the Goals er et event i Middelfart, hvor skoleelever sejler for at sætte fokus en bæredygtig fremtid. Hvert hold vælger dét verdensmål, som de synes er vigtigst og holdets båd bærer et flag, som symboliserer det udvalgte. Herefter dystes der i matchrace, også kendt som kapsejlads. Der kæmpes for at komme først over målstregen med lige netop det udvalgte verdensmål og derigennem belyse dets vigtighed.

 

Skoleeleverne er dermed med til at sætte et helt unikt fokus på planetens og på vores fremtid og hvad det kræver af os, at rette op på de skader vi har forsaget indtil nu. Sejlsporten som skoleeleverne dyster i for den gode sag, er ovenikøbet en bæredygtig sportsgren. Sejlbådene kommer nemlig udelukkende fremad ved hjælp af vind, vejr og sejlerne ombord.

 

Alle kan sejle

Matchrace er en sport, som alle kan lære – store som små. Matchrace i Middelfart, som står bag eventet Sail For the Goals er foruden også leverandør af teambuilding- og firmaevents. Events hvor alle, uanset sejlererfaring eller ej, kan lære sporten og dyste imod kollegaer og venner i kapsejlads.

 

Til disse events er det de færreste, som har sat foden i en kapsejladsbåd før, og det handler derfor om at lære sporten helt fra bunden. Inddelt i hold og ved hjælp af dygtige instruktører skal virksomheder lærer at sejle og kæmpe båden i mål inden de andre kollegaer. Sejlsporten sætter et helt specielt fokus på samarbejdet og på at styrke kommunikationen på en spændingsfyldt måde til søs.