Tag hesten med på efterskole

Man kan ikke komme udenom at det er populært blandt børn og unge at gå til ridning. Ridning bliver ofte mere end bare en hobby for nogle – et signal for at hesten virkelig kan blive ens bedst ven. Derfor er flere efterskoler også begyndt at invitere hesten med på efterskolen, så de personer, som går til ridning, kan bruge sin egen hest og styrke forholdet mellem person og hest.

 

Det er dog ikke alle efterskoler, som tillader eller kan holde heste. Det er derfor en fordel at finde en efterskole, hvor man kan få sin hest med. Der er ofte tale om idrætsefterskoler når man tænker heste og efterskole – så det vil altid anbefales at finde et udpluk af Danmarks idrætsefterskoler og finde den efterskole, hvor det er muligt at tage sin hest med. Det kan være en fordel at finde ud af hvad de forskellige efterskoler tilbyder til dig og din hest – så i begge to kan blive aktiveret og have det sjovt under jeres skoleår.

 

Stalde

Det er selvfølgelig vigtigt at finde ud af hvor din hest skal bo. Det nytter ikke noget at hesten skal stå udenfor alle årets dage – så det er vigtigt at undersøge hvad efterskolen tilbyder i form af ly til hesten. Mange idrætsefterskoler har tilknyttet en stald, hvor skolens heste kan få lov til at stå i tørvejr og få den forplejning, som er behov for.

 

Ridebaner

At finde en efterskole med egen ridehal eller ridebaner, det er ofte en lidt større udfordring. Det er nemlig ikke alle efterskoler, som investerer i sådanne baner, men derimod lejer sig ind på den lokale ridehal. Det kan være fint til undervisningen, men er ofte restriktivt, når du vil ind på ridebanen efter skoletid for at tilbringe social tid med hesten. I stedet så kan du kigge efter en efterskole med egne ridebaner, så kan du ofte komme og gå som det passer dig i fritiden.

 

Sociale heste

Når du er på efterskole, så får du en masse ny bekendtskaber og nok også nye venner. Det kan derfor også være en fordel at lede efter en ride efterskole, hvor din hest får lov til at begå sig socialt. Hvis du bliver den eneste, som har en hest med, så kommer hesten til at stå alene i stalden. I stedet se på anmeldelser for efterskolen eller beskrivelser af staldene, for at få en fornemmelse af hvor mange heste, stalden har plads til og hvor ofte den er fyldt ud.

 

Undervisningen

Sidst, men slet ikke mindst, så er undervisningen også vigtigt. Det nytter ikke noget at du tager på ride efterskole, for at blive undervist i ridning, som du allerede er ekspert i. Derfor bør du undersøge pensum og hvad efterskolen underviser i – så er du sikker på at du udvikler dig igennem skoleåret.