Udveksling med Thunder Exchange: Gå på High School i USA med sport i fokus

At rejse af sted på udveksling til USA og opleve High School-livet kan være en af de mest mindeværdige oplevelser i ens ungdom. Ikke alene får man chancen for at dykke ned i en anden kultur, men man udvikler også personlige egenskaber, bygger internationale venskaber, styrker sit sprog og dyrke den sport man brænder allermest for. overvejer du at tage på udveksling med netop din sport i fokus? Så læs med her.

Rejs med Thunder Exchange med fokus på din sport  

Thunder Exchange tilbyder studerende som gerne vil på udveksling til USA med fokus på deres sport. De tilbyder et udvekslingsprogram til dig der brænder for din sport og gerne vil have fokus på lige netop det mens du er på udveksling. Der er også et program til dig som er elitesportsudøver, hvis du går med store drømme om at leve af din sport i fremtiden. Her kan det være muligt at komme til at dyrke din sport på universitet efter at have gået på en high school i USA, så du har størst chance for at opnå dine mål. Uanset, hvilken sportsgren du dyrker, så hjælper de dig godt af sted mod dit drømmemål.

Få styr på dit Visa og papirarbejde når du skal på udveksling  

For at studere i USA, behøver man et J-1 studievisa. Din udvekslingsorganisation vil typisk hjælpe med papirarbejdet, men det er vigtigt at være opmærksom på alle deadlines og sørge for, at alt er i orden i god tid. Du vil blive hjulpet gennem hele processen i samarbejde med Thunder Exchange.

 

Livet i USA kan være meget anderledes end i Danmark. Alt fra madvaner til skolesystemet og sociale normer kan variere. Det er godt at forberede sig mentalt og være åben overfor nye oplevelser.

High School-livet  

Amerikanske high schools tilbyder ofte en bred vifte af fritidsaktiviteter som sport, klubber og kunst. Engager dig i disse aktiviteter for at få den fulde oplevelse og møde nye venner.

 

Mens nogle studerende finder det akademiske niveau i amerikanske high schools lettere end i Danmark, kan andre finde det udfordrende, især på grund af sprogbarrieren. Vær proaktiv i at søge hjælp, hvis du har brug for det.

At bo hos en værtsfamilie  

At bo hos en amerikansk familie er en central del af udvekslingsoplevelsen. Det giver mulighed for at opleve den amerikanske kultur på nærmeste hold. Vær respektfuld, tålmodig og prøv at blive en del af familien.

 

Når du bor hos din værtsfamilie, er det er helt normalt at føle savn og hjemve, især i begyndelsen. Det hjælper at holde sig beskæftiget, tale med venner, din værtsfamilie og din familie hjemmefra, og huske på, at det er en del af udvekslingsoplevelsen.

 

Derfor kan det være en god ide at få et solidt netværk mens du er af sted. Ud over din værtsfamilie og skolekammerater kan du også møde andre udvekslingsstudenter. De kan give støtte og forståelse, da de går igennem den samme oplevelse som dig.

Forbered dig på din hjemkomst  

Efter et år i USA kan det være en udfordring at vende tilbage til Danmark. Det kan hjælpe at holde kontakten med de venner, du har fået i USA, og tage dig tid til at genindføre dig selv til livet i Danmark.