Lær dine børn at læse aviser

Lær dine børn at læse aviser

Aviser er ikke kun for voksne men er også for børn!

Læs godt med her – nu får du nogle råd til, hvordan du kan få dine børn til også at læse avis. Det gavner både deres viden om verden, men også den måde de fremtidigt vil tænke og lære på. Der er nogle simple råd man kan følge. Det er enormt vigtigt at børn får lov til at lege med det og at de føler det er sjovt at læse avis – ellers kommer man ikke langt for ingen synes at tvang er sjovt. For avislæsning for både børn og voksne er genialt.

 

Når hvordan får du dem overtalt? Jo, det er jo egentligt meget sjældent at vi ser børn og unge i dagens Danmark læse avis. Det er slut med papirformen – internettet har vundet og vi ser nu det hele befinde sig online. Traditionen har lidt ændret sig i forbindelse med at tage en avis i hånden og læse den. Vi kan godt lide de teknologiske virkemidler i dag og de muligheder vi har fra vores telefon. Men i stedet for at de unge får deres viden på sociale medier – er det en god ide i stedet at få dem til at læse ægte aviser – skrevet af kildekritiske journalister. Det er enormt vigtigt at vide, hvad der foregår ude i verden og det kan aviserne hjælpe med. Det er derfor vigtigt stadig at læse avis – for på internettet er det meget sværere at kunne være kildekritisk. Løsningen på det hele findes i at sørge for at inspirere dine børn til at læse avis. Prøv at vise dem, hvad du laver. når de spørger dig ”hey mor, hvad laver du?” så svar – ”jeg læser denne her spændene avis” og prøv at få dem til at blive nysgerrige på, hvad det omhandler sammen – så de selv bliver inspireret til at læse den daglige avis og få information og lære en masse nyt. Det er også godt for deres hjerne og for den måde de indlære på – ikke kun at læse ting på en skærm – men at have det foran sig men man kan også gøre det online. Det vigtigste er – at de lærer noget nyt og får øjnene op for god journalistik.

 

Du kan evt. få et abonnement til avisen og så gøre det til en del af din og dine børns hverdag, at i efter aftensmad lige tager en omgang avislæsning og gør det sjovt for dem at være med.

 

Det er naturligvis en mindre investering – men det er i dine børns viden og deres læsefærdigheder. Og er det ikke værd at bruge lidt penge på?