Ideer til en børnevenlig sommerferie

Ideer til en børnevenlig sommerferie

Står du med ansvaret for familieferien i år, og kan du ikke rigtigt finde ud af, hvor destinationen skal gå til, eller hvordan planlægningen skal gå op? Så læs med her! Nedenfor gives en masse gode tips og tricks til, hvordan en ideel sommerferie for børnefamilien kan se ud.

 

En oplagt destination

Selvom verden er stor og fyldt med alverdens fascinerende lande, så er nogle lande bare mere oplagte feriedestinationer for børnefamilier end andre. Denne artikel vil omhandle Italiens mange muligheder – helt specifikt sommerferie ved Gardasøen, der er placeret i det nordlige Italien mellem Venedig og Milano. Der findes forskellige børnevenlige boligmuligheder ved søen. Oplagt er det at campere, hvis man har sin egen campingvogn. Men det forudsætter også, at man er villig til at køre hele turen til Italien med sine børn på bagsædet, hvilket i sig selv kan være en mundfuld. Derfor kan man i stedet leje en hytte – enten ved vandet eller i en af de nærliggende byer. De omkringliggende byer Bardolino, Sirmione, Limone og Malcesine. Alle er hyggelige byer med gode muligheder for at leje boliger, hvor de sanitære forhold er helt i top. Endvidere kan der nogle steder tilkøbes måltider, så man ikke selv skal tænke på at skulle lave mad. Hvis man omvendt er mere til at kokkerere selv, så findes der mange lokale små madperler og supermarkeder ved stort set ethvert gadehjørne. Altså er destinationen oplagt for de fleste, men særligt for børnefamilien, der for enhver pris gerne vil have styr på de lavpraktiske forhold.

 

Forskellige aktiviteter for børnefamilien

Når først der er styr på boligsituationen, kan man overveje, hvilke aktiviteter der er at give sig til. Her er det vigtigt at nævne, at mulighederne er mange – der er virkelig oplevelser for alle, uanset om man er til en aktiv- eller daseferie.

 

Oplagt er det at tage børnene med i Italiens største forlystelsespark, kaldet Gardaland. Parken har massere af fede forlystelser, hvilke både vil få børn og voksne i godt humør. Der er gode muligheder for spisning, og samtidig er parken smukt indrettet, så det bliver en æstetisk oplevelse for alle – om man prøver rutsjebaner dagen lang eller blot følger med rundt.

 

Derudover findes der et utal af vandre-, cykel- og løberuter omkring søen, hvis man er en aktiv børnefamilier. Det smukke og ujævne terræn giver muligheder for sved på panden, mens der samtidig findes mange smukke udkigspunkter. Naturen i Italien er overvældende, så man bør helt sikkert nyde de flotte omgivelser på en eller anden vis.

 

Forhåbentlig er du blevet inspireret til, hvorfor det er så dejligt at holde ferie ved Gardasøen. Så nu er der bare tilbage at ønske dig en rigtig god ferie.