Konfirmationen – den store dag

Hvert år bliver tusindvis af unge mennesker konfirmeret og har én af de bedste dage i deres liv. Fest, familie, venner, mad og musik er blot nogle af ingredienserne til den helt store dag.

Mangler du inspiration til konfirmationen? Så læs med her.

Lad konfirmanden være en del af planlægningen

Konfirmationen er ofte noget mor og far planlægger. Det er også dem der inviterer gæster, bestemmer mad og sørger for at alt er klar.

Men vi har altså en dreng eller pige på cirka 14 år, som sagtens kan være med til at deltage i planlægningen af den store dag. Så tag endelig din teenager med på råd, for så er du sikker på at konfirmanden får en dag der er lige præcis som han eller hun drømmer om.

Tænk det småt

De sidste 10 år er budgettet til en konfirmation stukket helt af. Det er nærmest mini-bryllupper, hvor konfirmanden skal hentes i en stor hvid limousine, have taget billeder af en professionel fotograf, have noget der minder om en bryllupskage, holde festen på et stort slot og så videre.

Sådan behøver det altså ikke være. Ofte kan man få en ganske fin fest ved at have et stort telt i haven, som nemt kan rumme 40-50 gæster uden problemer.

Maden kan leveres af den lokale slagter eller man kan få en pølsevogn til at komme ud, som serverer lige dét gæsterne kunne tænke sig.

Der er masser af muligheder for at holde en helt fantastisk fest indenfor et fornuftigt budget.

Sørg for lys og lyd

Når mange mennesker samles er det en rigtig god idé at sikre at alle kan se hinanden og høre musikken – og samtidig føler at der er en hyggelig stemning og kan snakke sammen uden at skulle råbe. En vanvittig hårfin balancegang.

Skal du holde festen i haven, så sørg for at du har nogle højttalere der kan tåle at stå ude, for vejret kan nogle gange være drilsk.

Sæt kulørte lamper op i teltet eller i haven og lav gerne nogle områder, hvor der er masser af hvidt lys, som man kan gå over i hvis man skal holde tale eller blot gerne vil kunne se, hvad der står på lykønskningskortet fra tanten eller mosteren.

Få inspiration fra andre

Brug gerne noget tid på at finde inspiration fra andre, der har holdt konfirmation. Snak med venner og familie, som netop har været igennem det eller lad dig inspirere af søgninger på medier som Instagram eller Pinterest, hvor folk ivrigt deler ud af billeder og tips fra deres egne konfirmationer.