Mad til enhver alder

Det kan være svært for mange forældre at bevare børnenes interesse for madlavning. Selvom det er et vigtig segment i familielivet – ikke blot for at ruste dem til fremtiden, men også for at bevare hyggen i køkkenet. Derfor bør madlavning heller aldrig ses som en pligt, men derimod som en fornøjelse, der bringer familien tættere sammen. Vi giver her nogle gode bud på, hvordan man kan fastholde børn og unges interesse i madlavning.

Spændende, velsmagende og sjov mad for de mindste

Alle elsker pandekager, og specielt de mindste. De er nemme at lave, og resultatet er ofte en succes. Samtidig er det en ret, hvor de mindste kan følge med hele vejen igennem processen. De fleste ingredienser blandes i en skål, som efterfølgende steges ved forholdsvis lav varme på panden. En sjov og sikker måde at få de mindste med i køkkenet. Det er den perfekte ret for de mindste at starte med, for processen er enkel og ligetil, uden brug af farlige maskiner og redskaber. De kan være med til at blande, mixe og røre rundt. Samtidig er det en ret, der kan spices op på så mange forskellige og kreative måder. De kan både bruges i det salte, men bestemt også i det søde køkken – hvilket ofte er de mindstes favorit. Derudover er det for dem en sjov proces, hvor man laver en stor stak af pandekager, der både kan spises før, under og efter. Og er der rester, ja så er de perfekte i madpakken. En klar favorit, som vi herfra kan anbefale, er bananpandekager.

Tal ind i teenagers interesser

Mange teenager begynder at se amerikanske Tv-serier og film, hvor de f.eks. bliver introduceret til amerikansk madkultur. Selvom de ofte kan virke ugidelige og umulige, kan man faktisk bruge deres interesse for Tv-serier og film i køkkenet. Ved at lave retter de selv oftest støder på i det de ser på TV, Ipad eller computer, så kan man forny deres interesse for at lave mad selv. De er ofte meget inspireret af det de ser, specielt i forhold til stil, levemåde og interesser. Derfor kan man med fordel også lave de retter de oftest møder, når de ser Tv-serier og film fra USA, og hvad er mere oplagt end Mac’n’cheese. Det er næsten en sikker vinder, uanset hvad man ser fra USA. På den måde kan man skabe en fornyet interesse – for at gå i køkkenet – hos den unge, samtidig med at man kan introducere dem for den sunde livsstil. Derfor har vi også den perfekte opskrift til dig og din teenager her. Det bedste er, at den kan tilpasses lige præcis som de selv ønsker den skal smage.