Aktiviteter for børn i sommerhuset

Det er ferietid og hele familien er samlet i et lejet sommerhus til en uges afslapning væk fra hverdagens stres og jag. Men for børnene kan det være en udfordring pludselig at skulle geare ned og måske endda undvære pc, mobil og tablet.  Så her kommer fire bud på sjove og spændende aktiviteter som tiden kan fordrives med.

Tid til krea

De fleste børn er kreative anlagt, så det er oplagt at give dem muligheden for at udfolde deres kreative emner.  Det kan være maling af indsamlede sten fra stranden, smykkefabrikation af perler eller lave små dyr ud af tændstikker, korkpropper og grene fra skoven.

Bagning

De fleste børn elsker at være med til at bage – både processen med at blande alle ingredienserne sammen, til den efterfølgende smagning.  Start med at tage børnene med på indkøb, hvor I sammen finder lækre og farvestrålende toppings og sjove kageformer.  Børn elsker at være en aktiv del af madlavning og bagning, så lad børnene hjælpe til, alt det de kan.  Bagefter kan bagværket nydes sammen med en varm kop kakao.

Oplev lokalområdet på cykel

Det er altid en god idé at medbringe jeres egne cykler til sommerhuset.  Alternativt kan man i mange sommerhusområder leje cykler til små priser.  Tag en cykeltur rundt i lokalområdet og besøg de lokale attraktioner, hvilket kan være alt lige fra lysstøberier og keramikværksteder til området små hyggelige restauranter og cafeer.

På opdagelse i naturen

Det er ikke altid lige nemt at lokke børnene med på en gåtur.  Men hvis turen har en mission, så er det langt nemmere at sælge idéen.  En mission kan være at finde særlige ting på jeres rute.  Er sommerhuset beliggende tæt ved skoven, så gå på jagt efter flotte blade, kastanjer eller kogler, som børnene bagefter kan bruge til at lave en flot dekoration.  Bor I tæt på stranden, så er det oplagt at gå på jagt efter rav, muslingeskaller eller bare smukke sten, som ligeledes kan bruges kreativt, når I kommer hjem til sommerhuset igen.