Behagelige sko hitter stort hos unge

Hvis der er en ting, der er sikkert, så er det, at tiden går. Årstiderne skifter, nyt bliver gammelt og folk skifter mening. Der var engang, hvor der skulle være en hæl på skoen, før den kunne blive betragtet som smart. Sådan er det heldigvis ikke længere. Mange unge er begyndt at vægte komfort utrolig højt, hvilket også afspejles i deres valg af sko.

Skomodeller som sneakers kan findes i stort set alle unge menneskers hjem og gerne i forskellige farver og mærker, og er kendt som altid at være meget behagelige sko. Ligeledes er der skabt en diskurs om, at det ikke er kikset at have godt fodtøj på. Faktisk er det blevet mere kikset at gå rundt i upraktiske og ubehagelige sko.

 

Fodtøjet skal passe til formålet

En interessant udvikling der er sket inden for fodtøjsmode er, at der igen er begyndt at være fokus på praktik. Sko og støvler skal være gode og gå i, men hvis man skal ud og vandre, så er det et par vandrestøvler, man griber fat i. Unge er også begyndt at bruge farverige gummistøvler og de bliver endda betragtet som værende smarte.

Denne udvikling har muligvis også noget at gøre med, at designet af praktisk fodtøj er blevet bedre. Der bliver taget større hensyn til æstetikken og nu er det muligt at få et par sko, der både er praktisk, behagelige og pæne. Hvis du er på udkig efter et sådant par, kan du eventuelt lede efter dem hos Nordsko.

Hvorfor er sneakers så populære?

Sneakers har gennem historien været mere og mindre populære. I 2021 er de utrolig populære. Det er dog ikke alle slags sneakers, der er lige populære. Det er især de mere chunky sneakers, som er populære. De har en tykkere og brede sål, som gør, at de bliver en mere dominerende sko. Det er altså ikke de tynde såler og stof sko der hitter, ligesom det var i 00’erne og 10’erne.

Der er dog ikke nogle farverestriktioner. Unge køber ofte monokrome sneakers i sort og/eller hvid. Især de klassiske hvide sneakers er udbredte. Danske unge køber dog også farvede sneakers i stor stil og farver som støvet grøn, lyserød og kanariegul er populære. Der findes også massere af sneakers som har forskellige farver.

Sneakers popularitet skyldes nok, at unge har fået øjnene op for, at komfort kan gå hånd i hånd med æstetik. Det er nok også derfor, at mærker som Sketchers er blevet så populære i Danmark.

 

Der er dog en undtagelse!

Selvom behagelige og praktiske sko hitter stort, er der en anden slags sko, som også er utrolig populær. Plateausko er blevet moderne, især blandt unge kvinder.

Man kan få mange forskellige slags sko med plateau, blandt andet sneakers, støvler og sandaler. Plateausko er ikke decideret ubehagelige at have på, men de yder ikke helt samme komfort som sneakers og praktisk fodtøj.

Deres formål er derimod æstetikken og de sættes både sammen med kjoler, nederdele, busker og shorts. Det er dog blandt den yngre generation, at plateauskoene er mest udbredt.

På trods af dette, vil man ikke se unge mennesker tage på vandreture eller lange gåture med plateausko. Her vinder komforten alligevel.