Derfor skal dit barn bruge skærmbriller mod blåt lys

Teknologien bliver en større del af vores hverdag og dermed også en større del af vores børns hverdag. I skolen går der ikke længe før de små får deres egen skole tablet eller chromebook og derfor sidder selv de foran skærmen i mange timer om dagen. Det kan påvirke deres søvn, koncentration og helbred. Hvis du gerne vil vide hvordan det påvirker dem og hvordan du kan undgå det, så er du havnet på den rette artikel. Her vil du nemlig både få information om, hvad skærmtid gør ved de små og deres helbred, samt hvordan du undgår det.

Kvalitets blue light briller sætter en dæmper for blåt lys

Teknologi og dermed også skærme er blevet et nødvendigt unde. Derfor er der ikke den store chance for at undgå selve skærmene, men der er en mulighed for at sætte en dæmper for det blå lys. Det kan du gøre med kvalitets blue light briller de er nemlig lavet sådan at de fjerner blåt lys. Dette hjælper faktisk også med at skåne øjnene så de ikke bliver så anstrengte og derfor vil dit barn også kunne undgå den hovedpine, man tit får ved brug af skærme i for lang tid af gangen.

Hvordan teknologien påvirker os og vores hverdag

Helt tilbage fra dengang, hvor teknologien ikke var en del af vores hverdag, der reagerede vores kroppe og hjerner på blåt lys vi fik fra solen. Det her lys var en indikator på at nu skulle vi være vågne og på. Om natten når mørket faldt på så var det tid til at sove og slappe af. Men det her blå lys der kommer fra solen, får vi nu kunstigt fra vores skærme, derfor vil vores hjerner underbevidst tro at vi skal være vågne og friske og derfor kan søvnmønsteret blive påvirket. Det er knapt så godt, fordi en god døgnrytme og nats søvn er med til at styrke vores immunforsvar og koncentrationsevne. Med dårlig søvn har vi altså større tendens til at blive syge og have svært ved at følge med, men det kan også give større tendenser til overvægt. Og dette gælder ikke kun for dig, men også de små. Derfor har skærme en rigtig dårlig påvirkning på vores helbred, hvis vi bliver udsat for meget for det her lys. Hvordan du kan undgå det og forebygge det kan du læse mere om i næste afsnit.