Efterårsferie? Tips til hvad I kan lave som familie

Efterårsferien kan være en vanskelig tid for familier. For forældre, der er nødt til at arbejde, kan ferien være en jonglering, når de forsøger at balancere mellem deres arbejdsforpligtelser og pasning af deres børn. For familier, der allerede har opbrugt deres rejsebudget for året, kan efterårsferien være en tid med skuffelser, når de bliver hjemme, mens andre familier tager på spændende rejser. Der er dog masser af ting, som børnefamilier kan gøre for at få mest muligt ud af efterårsferien. Så hvis I som forældrepar, går og gruer for den kommende efterårsferie, så kan I med fordel læse med i resten af denne artikel, hvor I kan få nogle gode idéer og inspiration, til hvad I kan lave sammen som familie, når efterårsferien melder sin ankomst.

Sådan finde I inspiration

Hvis I er helt på bar bund, så findes der heldigvis mange hjemmesider og blogs, der giver inspiration til børnefamilier, både i forhold til hvad man kan lave i ferier,  men også til hvad man generelt kan lave sammen, som familie. Dette er derfor et rigtigt godt sted at starte, hvis man mangler inspiration og idéer.

Udforsk jeres nabobyer

Mange danskere er født og opvokset i den by de bor i, men det er ikke alle der har udforsket de byer der ligger omkring dem. Det kan være de er kørt igennem byen på vej et andet sted, eller har været der til en fødselsdag en gang, men de har aldrig rigtigt ”været der”. Hvem ved, måske bliver man overrasket?

Udforsk jeres egen by

Måske er I en af de mange danske børnefamilier, hvor hverdagen er utroligt hektisk og kun går op i skole, arbejde og fritidsaktivitet? I så fald er det sandsynligt, at I aldrig rigtigt har haft tid, til at gå på opdagelse i den by I bor i. Hvis dette er tilfældet for jer, er det en oplagt måde at tilbringe en af feriedagene på.

Udnyt det gratis museer

Alle museer der hører under Nationalmuseet, er gratis at komme ind på og med alle de museer der ligger rundt omkring i landet, er der en god chance for, at I ikke er ret langt fra et eller flere af dem. Det er ikke all museer der egner sig til børn, men med lidt god planlægning og en god portion snacks til bilturen, kan det ende med at blive en rigtig god og lærerig oplevelse, både for jer, men også for jeres børn.