En nem og praktisk starterpakke til babyer

Står du til at blive nybagt forælder? Er det vigtigt, at du allerede gør dig tanker over, hvilket babytøj og sager du står og mangler.

Store huskelister til overblikket og en liste for nu og her

Som forælder er der mange ting at holde styr på. Du kan stå inde med mange spørgsmål angående beklædning, legetøj, mad, barnevogn, hvor tit skal du bade barnet og mange andre lignende. Overordnet er der meget, som du skal have klar, inden din kære lille melder ankomst.

Det kan få situationen hurtigt til at gå hen og blive overvældende og uoverskueligt. Men uanset om det omhandler børn eller kommer til ned til det helt små, handler det altid om at handle praktisk og aktuelt.

Forbrugsvarerne

Som en god start er det vigtigt at få styr på, hvilke forbrugsvarer din baby skal bruge. Det kan her betale sig at stor samle mange stofbleer og engangsbleer. Stofbleer er særlig fordelagtige, da deres bløde stof er nænsomt overfor babyens hud. En anden praktisk fordel ved bleerne, er at de kan blive vasket og brug på ny.

Selvom engangsbleer kun kan anvendes én gang, er de stadigvæk strategiske at have med i betragtningen. Det er nemlig ikke altid, at du vil have mulighed for at få vasket bleen, hvorfor et skift til en anden engangsble kan være strategisk. Det er dog vigtigt ikke at købe alt for mange af disse, da din lille hurtigt vokser sig til en anden størrelse.

Babytøj

Når det kommer til tøj til den lille, kan bodystockings til babyer være et perfekt valg, når det kommer til at slå to fluer med et smæk.

Bodystockings er en alt-i-en-del beklædning, der fungerer både som undertrøje og et par bukser. Det er meget praktisk og funktionel beklædning for babyer, da dragten altid holder barnets ble på plads. Karakteristisk for dragten er at den har knapper i bunden på bagsiden, hvilket tillader en hurtig og nemt bleskift.

En anden praktisk fordel ved bodystockingen er, at den også holder barnet varm, giver komfort og giver fuld og fri bevægelse.

Det er vigtigt at have in mente her, at babyer er ligesom voksne forbrugere af tøj, hvorfor en bodystocking ikke vil være nok. For den bedste start kan det anbefales at købe en håndfuld, hvor du både har nogle langærmede egnet til vinterhalvåret og nogle kortærmede til sommerhalvåret.

Ikke spar på økologien

Selvom det ikke altid er muligt at handle 100% økologisk, er det vigtigt at ikke at gå ned på økologi på særlige produkter. Da babyer har tyndt hud, hvilket gør at de er særligt sarte overfor kemikalier.

Det kan derfor anbefales ikke at gå ned i økologi på følgende produkter:

  • Mad og drikkevarer
  • Rengøring og husholdnings produkter
  • Børnetøj og tekstiler
  • Legetøj – så meget som muligt