Hvilken cykel bør du vælge?

Det er meget individuelt hvilken cykel man bør vælge, da det kommer helt an på hvilke behov du har, og hvilke egenskaber cyklen skal have. Der findes mange forskellige cykeltyper og det gør der netop fordi at, folk har forskellige præferencer. Så man bør gøre sig nogle overvejelser omkring hvad man vil bruge cyklen til. Vil man bare have en cykel der dækker alle behov, eller vil man vil have flere forskellige cykler, til flere forskellige formål, er nogle af de overvejelser man bør gøre sig. I denne artikel vi vil komme lidt ind på de forskellige cykel modeller og hvad deres egenskaber er. Læs med her og find ud af hvilken cykel du bør købe.

Den gammeldags ”Damecyklen”

Her er der tale om en dame- og herre cykel uden de store diskussioner. Dette er nok den mest behagelige cykel at sidde på, fordi man har en opret siddeposition og en bredere, og blødere saddel. Den giver også et godt overblik i trafikken fordi man sidder lidt højere end normalt. Denne type cykel er også god til indkøb og andre praktiske formål, da den er let at montere en kurv på, enten på styret eller på bagagebæret.

Citybike og hybridcykel

Denne cykeltype er også, som den gammeldags cykeltype, velegnet til bykørsel og praktiske ture. Den egner sig godt hvis man for eksempel skal cykle få kilometer på arbejde. Det er en god hverdagscykel som er mere sporty og foroverbøjet, i dens kørestilling, end med den gammeldags type. Hvis man køber cyklen med indvendige gear, skal den heller ikke vedligeholdes eller serviceres særligt ofte. Hvis man skal ud at køre længere træk, vil det være en god ide at overveje udvendige gear.

Gravelbike, den der kan det hele

Dette er en nyere type cykel, som er blevet meget populær af forskellige gode grunde. Den kan nemlig anvendes i de fleste omgivelser, og er derfor nok den mest bredt favnende af alle cykeltyper. Den minder meget om en racercykel, men er en del grovere i stellet og er udstyret med bredere dæk. Man kan kalde det en slags hybrid mellem en Mountainbike og en racercykel. Gravel cyklen kan næsten bruges til det hele, man kan kalde det cyklens svar på en schweizerkniv.

Mountain bike

En Mountain bike er bygget til at kunne færdes i groft terræn og op ad bakker, endnu bedre jo mere affjedring der er på forgaflen. Den har typisk rigtig mange gear at vælge i mellem, hvilket gør den egnet til stejle stigninger. En Mountainbike er også udstyret med brede og profilerede dæk, som giver den et godt greb på et ellers blød underlag, og minimerer risikoen for at man vælter.