Kan terapi hjælpe unge?

Det er ikke altid let at være ung. Som ung står man overfor mange forandringer, udfordringer og krav, der alle kan blive overvældende og påvirke en både psykisk og fysisk. Problematikker som angst, depression, stress er noget vi blandt andet hører om i medierne på daglig basis, ofte med fokus på at det er de unge det går ud over. Mobning, eksamensangst, ensomhed, lavt selvværd er nogle af de andre problematikker som mange unge kæmper med på daglig basis. Det kan både være rigtig hårdt og udmattende, og måske ved den unge ikke hvordan hun eller han skal håndtere det, og forældrene kan føle sig magtesløse. Det er her at terapi til unge kommer ind i billedet. Terapien giver et rum hvor den unge kan åbne op og få bearbejdet nogle af disse problematikker, samt få nogle værktøjer til at håndtere dem.

 

Den svære start

Når du som ung finder dig selv i en situation, hvor du kæmper med livet generelt eller et bestemt problem, kan det være ekstremt svært at finde den rigtige terapeut. Vi ved ikke altid, hvordan vi identificerer et problem, hvad vi skal gøre, eller hvor vi kan finde den rigtige hjælp. For at finde hjælp i form af terapi til unge søger vi ofte efter den på internettet, og her finder vi da også mange muligheder for hjælp, men det kan både være lidt overvældende at tage kontakt, og ikke mindst være dyrere end forventet. Ingen ønsker at føle, at de har brug for hjælp, og at få hjælp kan let virke som for meget af en forhindring, især for unge der søger terapi. Men ofte er indsatsen meget værd i det lange løb og det er ofte de stærkeste der enten selv søger hjælp eller får hjælp til det af familie eller venner. Gennem terapi kan nogle problemer arbejdes igennem, og herfra kan vi lære, og vi kan bygge videre på det, vi allerede har lært, og forbedre det, vi allerede har lært. Det er en mere vej mod bedre mental sundhed og en personlig udvikling der kan bruges gennem hele livet.

 

Hvad er terapi til unge?

Terapi er processen med at hjælpe en anden person til at tackle deres livs udfordringer. Det kan være selvhjælp, terapi til mennesker med tilstande som depression eller angst, eller mennesker der har oplevet traumatiske begivenheder og ikke kan huske, hvad der skete. Terapeuter arbejder sammen med deres klienter for at få nye værktøjer til bedre at forstå deres egen oplevelse og blive bedre rustet til at hjælpe mennesker med lignende oplevelser.

Det kan være en langvarig proces med at identificere det nøjagtige problem, som personen oplever, og skabe en plan til at håndtere dette problem. De kan have nogle traumer eller udfordringer i deres fortid, og det kan tage dem tid og grundig udforskning af deres egne følelser og mental sundhed at være i stand til at identificere og arbejde igennem dem.

 

Vi oplever alle ændringer i vores mentale sundhed som en del af livet og kan opleve følelsesmæssige vanskeligheder som depression, angst, søvnbesvær eller at have svært ved at koncentrere os, ikke mindst når man er ung. At have en god terapeut til at hjælpe dig gennem disse ændringer kaldes terapi.

 

Den primære årsag til, at især unge finder terapien så nyttig er, at det giver selvtillid til at ændre ens liv, både i livet for sig selv og i sit forhold til andre. Det hjælper en med at indse, at forandring er mulig, og at man kan få det godt. Gennem terapien lærer de unge at forstå og forholde sig til de ting der påvirker deres helbred og deres velbefindende.

Hvis man som ung kæmper med sin opmærksomhed, kan angst og panikanfald også føre til, at arbejde eller skolepræstationer ikke er så effektive som de kunne være. Den rette terapeut kan hjælpe dig med at se effekten af ​​disse ting på dit liv. Arbejdet med en terapeut hjælper også med at håndtere panikanfald og øger din selvtillid og selvværd. En god terapeut vil naturligvis også lytte til, hvad du har at sige, og regelmæssigt tjekke ind med dig. For at komme i gang, kræver det dog at man er modig nok til at tage første skridt som er at søge hjælpen.