Vælg sikker belysning til børneværelset

Vores børn er vores dyrebareste eje, som vi for alt i verden altid gerne vil beskytte. Derfor har vi lavet denne liste over lamper som både er sikre løsninger til børneværelset, men også giver den passende mængde lys – ikke nok med det er alle også løsninger som børnene synes er sjove at have hængende på værelset. Det er nemlig vigtigt at børn trives værelset og lamper i sjove farver eller anderledes motiver, kan være med til at sætte lidt ekstra krydderi på indretningen og sikre at børneværelset er lidt sjovere end kammeratens. Herunder kan blive klogere på hvordan du vælger en sikker lampe til børneværelset, som også både giver det rette lys og er spændende at kigge på for de yngste medlemmer i husstanden.

Vælg altid LED

LED er et must uanset om der er tale om bordlamper, pendler, væglamper eller andet. Halogenpærer bliver varme og kan nemt føre til brændte fingre og sparepærer har et højt indhold af kviksølv. LED er fri for kviksølv og har den bedste holdbarhed og længste levetid. Derudover slipper vi for brændte hænder og høje elregninger. Nogle lamper har allerede indbygget LED lyskilder, hvor dioderne sidder i lampen, men til dem der ikke har, så husk altid at væge LED pærer til dine lamper. Det gælder egentlig i alle hjemmets rum, men især til børneværelset.

Natlamper til væggen

Væglamperder hænger ved siden af sengen har i mange år været en foretrukket form for belysning af mange. Med en natlampe monteret på væggen, kan den nemlig både bruges til aften eller morgenlæsning, ligesom den også kan bruges som mild baggrundsbelysning, hvis den bare står på afslapning i sengen. Du kan med fordel vælge en lampe der har en justérbar arm, så både du og dit barn kan pege lyset i den ønskede retning uanset om der skal læses, ses TV, eller om du står for at oplæse godnathistorier.

Rispapirlamper til børneværelset

Rispapirlamper laves i mange forskellige farver med forskellige motiver på, som gør at de er sjove at kigge på. De giver et godt og jævnt fordelt lys, der bliver spredt til alle sider gennem skærmen. Rispapirlamper kan både købes som skærm, hvor man selv kan bestemme hvilken ledning og fatning man vil have med, ligesom de også kan købes, hvor begge allerede er inkluderet. Rispapirlamper er typisk forholdsvis billige at købe ind, hvilket er én af årsagerne til at de egner sig perfekt som børnelamper. Så du skulle der komme en bold eller anden i vejen og ødelægge lampen, er kan den hurtigt erstattes.

Lyskæder

Lyskæder er også en god mulighed til børneværelset, da de kan bruges på mange forskellige måder. Nogle vælger at hænge dem langs væggen, mens andre har dem hængende gennem loftet. Man kan også få LED lyskæder som strips, hvor man klistrer dem fast præcis som man ønsker. På den måde kan man (hvis man er kreativ) også lave en masse forskellige mønstre.