Det tænker vi om computerspil og mindre børn

Mange børn, nok særligt drenge, spiller computerspil mange timer hver uge. Der er både fordele og ulemper ved at tilbringe timer foran skærmen. Det kan føre til afhængighed, men det kan også være til stor gavn for det sociale liv.

 

Socialt samvær

Flere af de mest kendte computerspil foregår via internettet, så børnene har mulighed for at skrive og tale med hinanden, mens de spiller. Det skaber en fællesskabsfølelse, selvom de sidder på hvert deres værelse. På grund af computerspillene er der ikke altid det samme behov for at være fysisk sammen. Spillene er derfor også gode, hvis børnene har venner, der ikke bor i nærheden.

 

Spillene er desuden underholdende og kan være en god måde at aktivere hjernen på.

 

En sund balancegang

Som forælder er det selvfølgelig vigtigt, at du er opmærksom på, at dit barn ikke sidder foran computeren i al sin fritid. Der skal være en sund balancegang mellem tid til computerspil og tid til lektier, familie og leg i det gode vejr.

 

Den rigtige gamingcomputer

Den rigtige computer betyder meget, når du gamer. Hvad nogle af mest populære computerspil kræver, kan du finde på producenterne af spillets hjemmeside.