Vil du gerne lære at handle med aktier?

Der er stadig mange der ikke har prøvet at handle med aktier, og dermed ikke har fået del i den værditilvækst der har været på markederne de sidste mange år, og det er en skam, for det har sjældent været nemmere at handle med aktier som nu, også for almindelige mennesker.

Et er sikkert, der er mange holdninger til hvad man som investor skal købe, og mange gode råd at finde derude til hvordan du skal placere dine penge, hvor det vigtigste af alt må siges at være at du skal kunne forstå det du køber, altså hvad det er dine penge er placeret i.

En anden ting er at det er vigtigt at du forstår dig selv, og hvordan du reagerer som investor, har du behov for at have noget der udvikler sig stabilt over tid, og ikke svinger for meget, eller er du en vovehals der gerne lever med store udsving i kurserne?

Et eksempel på en aktie i en velkendt virksomhed

Virksomheden Bayer AG er en velkendt tysk virksomhed, der har opfundet og produceret mange af de ting vi tager for givet i dag, blandt andet Aspirin, og eksisterer i dag som en kemi- og medicinalvirksomhed, med mange kendte varemærker overalt i verden.

Bayer har gennemårene opkøbt en del forskellige velkendte virksomheder, og dermed styrket deres position i markederne verden over.

En Bayer aktie kan købes af alle der ønsker at investere i virksomheden, det er blot et spørgsmål om du har adgang til en handelsplatform, kan overføre penge, og derpå købe aktien i det antal der passer dig.

Man kan med en vis berettigelse kalde Bayer aktien for en defensiv investering, forstået på den måde, at det er en virksomhed der altid vil have en omsætning, uanset hvordan økonomien i den øvrige verden klarer sig, og dermed har en del modstandsdygtighed over for modgang.

Husk skatten når du handler med aktier

Der sker der at når du tjener penge på aktier, så skal der betales skat af fortjenesten, hvilket normalt sker helt af sig selv, fordi den handelsplatform du bruger selv beregner og indberetter skatten til myndighederne, men det kan godt betale sig at se efter om det indberettede passer.

Hvis du imod forventningen kommer til at tage et tab, så får du lov til at fremføre tabet til modregning i kommende års fortjeneste, hvilket betyder at hvis du handler langsigtet, så skal du ikke bekymre dig om tab på den korte bane, det indhenter du over tid.

Det hele vil fremgå af din årsopgørelse, så du kan følge med i hvad du har betalt i skat af din fortjeneste, og hvad du har til gode til kommende års fortjenester.

Dog er der forskellige fordele du kan udnytte som investor, der er lavet mulighed for at du kan åbne en aktiesparekonto, og på den måde opnå skattefordele, fordi du skal betale en lavere skat på den konto end under normale omstændigheder, men ellers er principperne de samme når du skal købe og sælge.

Et andet godt råd er at finde en handelsplatform med lave omkostninger, det løber op i længden og spiser af dit afkast.