Derfor gavner det de fleste unge at snakke med en psykolog

Teenagetiden – vi kan alle huske den hormonelle atombombe, det var, samt de massive forandringer der skete i selvfølelsen og ens forståelse af verden. At være ung i dagens Danmark er ikke let. Der er et massivt forventningspres skabt af verden omkring dem og ikke mindst dem selv.

En psykolog kan være gavnlig for alle – ung som gammel. Men særligt unge kan virkelig få stort udbytte af et psykologforløb.

At få styr på tankerne

Tiden, hvor man som ung bliver mere og mere voksen, er ofte også en tid, hvor den unge vil have behov for at tage en lille smule mere afstand til sine forældre for bedre at kunne finde sin egen vej i livet. Dette er en god ting, men det er samtidig også en sårbar tid, hvori man som ung kan være meget alene med tanker, bekymringer og eventuelle knuder i sindet.

Det er ikke sikkert, at du kan få lov at tale med dem om dette, men muligvis kan de sammen med en psykolog skabe et trygt rum, hvor de kan tale uden at frygte, hvad mor og far tænker. Og netop dette er noget af kernen i, hvorfor de kan få gavn af sådan et forløb. En uvildig part kan lægge øre til de tanker, der måtte fylde meget, og uanset om man har en såkaldt normal tid eller bakser med nogle udefra kommende stresspåvirkninger, som tab, sorg, forældres skilsmisse, en vennegruppe i mistrivsel, eller hvad det nu kunne være.

Ræk ud til dem, og find sammen en psykolog, som tiltaler jer. Kig her på https://psykologlyngby.dk for et godt bud på din næste psykolog eller kig i andre områder, tæt på hvor du bor.

Skab gode handlingsmønstre

Barndommen og ungdommen er formative år for os alle sammen. Det vil sige, at der i disse år skabes handlingsmønstre og forsvarsmekanismer, som vi bruger resten af livet til at møde konflikter og udfordringer.

Vi lærer adfærd, som er meget svær at aflære senere i livet. Bortset fra hvis vi får lidt hjælp. En psykolog kan hjælpe dig med at forstå dine egne reaktioner, og sammen med dig skille ud hvornår du handler til skade for dig selv, eller hvornår du gør det godt.

Det er virkelig guld værd at få den indsigt og også at kunne afbøje nogle dårlige vaner, som der ikke er nogen grund til, at vi bærer med os videre ind i voksenlivet. Det er virkelig en stor gave.

Samtidig er ungdommen en tid, der er præget af så vigtige og afgørende valg. Man starter uddannelse og begynder for alvor at bane sin vej frem i livet. Sørg for, at dit barn får præcis den støtte til den proces, som er nødvendig, og lad dem også blive støttet i at opnå de mål, de gerne vil opnå for sig selv. Der er intet mere motiverende end de små sejre, og dem bør vi alle få, derfor er det en god ide at drage nytte af al den hjælp, vi kan få.