ER DET SIKKERT AT HAVE EN DIFFUSER I KLASSEVÆRELSET?

Hver vinter er der en række nasties, der runder, fra irriterende forkølelse til svækkende flus til elendig gastorenteritis. Sygdom er ikke sjovt. Denne vinter har et par skolekvarterer omkring mit område haft fravær på op til 40% med norovirus. Det kan være let at se, hvorfor lærere måske vil køre en diffuser i klasseværelset. Mange æteriske olier er antiseptiske, antibakterielle og antivirale – nogle af dem med kraft. Det lyder som en god idé på overfladen, men med lidt research kan vi se, at det ikke er så simpelt.

I denne artikel vil vi undersøge de almindelige årsager til, at lærere diffunderer i klasseværelset, hvilke populære olier der kan være involveret, og sikkerheden ved disse olier. Derefter vil vi tale om den generelle sikkerhed og juridiske bekymring ved at sprede sig på offentlige steder omkring andres børn.

 

Spredning af æteriske olier til sprøjtning:

Mens en bred vifte af olier kan bruges til at hjælpe med bakterier, anvendes ofte blandinger med kraftige olier som kanel, nellike, eukalyptus, rosmarin eller pebermynte. Ideen er, at diffusion af sådanne æteriske olier ikke kun vil gøre det til blodstrømmene hos mennesker i rummet – og dermed arbejde på at forebygge sygdom på det individuelle niveau – men også rense luftens og rumets overflader af bakterier.

 

Vi har videnskabeligt bevis for, at en sådan reduktion i bakterier kan forekomme ved diffusion (en sådan undersøgelse). Jeg bruger diffusion til dette formål i mit hjem. Men da mine børn var yngre (jeg begyndte at diffundere, da min yngste var 7), var jeg forsigtig med at diffundere, mens de var i skolen, eller efter at de var gået i seng i en anden del af hjemmet. De meget lave niveauer af resterende olier, der dvæler i luften, gav dem en vis beskyttelse uden at være for store

 

Lad os undersøge sikkerheden for nogle af de populære olier i antikim-blandinger

Kanelolier (bark og blade) indeholder meget eugenol. Du bør undgå barkolie med diabetes, blødningsforstyrrelser, antikoagulantia medicin, kirurgi og mavesår; Bladolie kan interagere med MAO-medicin, SSRI-medicin, antikoagulerende medicin og med blødningsforstyrrelser, kirurgi og mavesår. Olier med højt eugenolindhold kan interferere med koagulation. Spred ikke omkring babyer under 6 måneder.

Fed olie er også høj i eugenol (75%), så mange af de samme forholdsregler gælder, især i forbindelse med blodpropper. Både kanel og fed kan forårsage følsomhedsreaktioner. Spred ikke fedeknopper omkring børn under 2. (Brug ikke fed blad overhovedet).

Eucalyptus er høj i 1-8 cineol. Ifølge Tisserand og Young er eukalyptusolie i Australien klassificeret som en skema 6-gift, som er det laveste niveau af gift. Olien kan være neurotoksisk, og symptomer vil omfatte hurtig indtræden af ​​døsighed efterfulgt af mulig kvalme og tab af bevidsthed. Børn har brug for en lavere dosis for at komme til denne tilstand, og der er dokumenterede tilfælde af sådanne reaktioner, herunder en der førte til grand mal anfald. Spred ikke omkring børn under 10 år.

Rosmarin Denne olie har forskellige kemotyper, hvoraf nogle indeholder højt 1-8 cineol. Rosmarin indeholder kamfer, som kan være neurotoksisk. Det bør ikke anvendes på eller tæt på spædbørn eller børn. Spred ikke omkring børn under 10 år.

Pebermynte bør ikke bruges med hjerteflimmer eller G6PD-mangel. Det kan være neurotoksisk og irritere slimhinden. Brug på eller i nærheden af ​​spædbørn og småbørn kan forårsage åndedrætsbesvær. Spred ikke omkring børn under 6 år.

Læs mere her