Gode sko til skolestart

Når de små purke skal begynde i skole, er det ofte iført det sidste nye skrig, fra top til tå. Det er en stor dag, så selvfølgelig skal der gøres lidt ekstra ud af det. Men hvad skal du tænke på og tage højde for, når du vælger.

Det første vi som forældre skal have i tankerne, er at det går hårdt ud over tøj og sko, når de små kommer i skole. Udetiden er meget kortere end i børnehaven og det fanger de små hurtigt. Der er ikke altid så meget tid, til at få klædt sig fornuftigt på og der er ikke altid en voksen, der lige får nævnt overtræksbukserne. Så væn dig til det – der kommer huller på knæ og nedtrådte hælekapper.

 

Garderobens must-haves

Uanset årstiden, skal der være et par rigtige gummistøvler. Nogle der er rare at have på og hvis du spørger barnet, må de ikke være for smalle i skaftet. De bliver eksponentielt sværere at få på og dermed undgår specielt drenge dem. De hopper i skoene, også selvom der er vandpytter. Derfor er et par forholdsvist lavskaftede gummistøvler en rigtig god ting.

 

Gode sportssko, helst med velcrolukning er den anden ting som skal være at finde. Det kan også sagtens være sandaler, men der skal være bløde såler. Angulus kan være et rigtigt godt bud på noget, hvor du får holdbarheden og samtidig en rigtig stærk sko, som kan klare turene på legepladsen og fodboldkampen i skolegården.

 

Tro det værste

Børn har en fantastisk evne til at tilpasse sig omgivelserne. Løber de andre piger ud, løber jeg med. Så pyt med om jeg ikke fik alt overtøjet på. Selvfølgelig har drenge endnu mere tendens til dette, men det gælder begge køn. Derfor er nemheden den vigtigste faktor. Derefter kommer udseende. Sko uden snørrebånd og sandaler med kun 1 velcrolukning giver rigtigt meget mening.

 

Det er præcist derfor at de slidte sko kan blive favoritterne. Så længe de passer, vil de blive valgt først, hvis der er flere valg.

 

I løbet af det første år i skole, begynder interessen for at binde snørrebånd at melde sig. Det er bare med at få det lært, også selvom skoene der er på i skolen ikke har dem. Det vil du glæde dig over senere hen. Der findes en masse gode film om det på Youtube. Eksempelvis denne her. Men søg bare på det og øv jer sammen. Det kommer mange gange igen.

 

Navneskilte er uundværlige

Skynd dig at få skrevet store navne i. En prik eller andet, som de selv kan genkende, er ikke altid nok. Man bliver overrasket over hvor langt en sko kan glide væk fra garderoben. Ofte finder man dem hos andre klasser. Og her er det rart at børnene selv kan hjælpe hinanden, eller at lærerne kan sortere. Der er det ikke nok at barnet selv kan spotte dem. Pas desuden på med såler, for det er faktisk ikke altid, at sålen og skoen findes samme sted. Ja man bliver overrasket.

 

Man kan få forskellige klistermærker, som faktisk holder overraskende godt.