Lær at læse – E-bøger for børn

En af de første og vigtigste discipliner børn skal lære i skolen er at læse. Det er grundlæggende for resten af skolegangen og for resten af livet, og heldigvis kommer der hele tiden bedre og bedre redskaber der kan hjælpe børn til at læse, her er både e-bøger og lydbøger vigtige redskaber.

Den digitale udvikling inden for bøger har ikke bare gjort bøger og læsning mere tilgængelig for alle, men har også gjort at man kan inddrage andre redskaber i det at lære at læse, der kan øge forståelse og gøre det lettere for nogle børn at lære.

E-bog app for børn

Der er ingen tvivl om at den klassiske bog stadig har sin berettigelse både før børn i den alder hvor man lære at læse, men især for de små børn der endnu ikke kan læse. En e-bog kan dog være et fantastisk hjælpemiddel og assistere læringen.

 

Flere apps med e-bøger og lydbøger til børn er bygget om med et univers der skal gøre det sjovt at læse og ikke mindst at lære at læse. Det gælder f.eks. apps som Fairytell og Maneno der tilbyder e-bøger på abonnement og som er udviklet til at gøre det sjovt for børn at læse eller lytte til bøger.

Fairytell og Maneno

For lige at grave lidt mere i de apps jeg nævner og så du ved hvad de kan, så beskriver jeg dem lige her, for de kan begge noget.

 

Fairytell er en fantastisk app til at give børn lyst til at læse og lytte til bøger og fantasifulde historier, og bøger handler om meget andet end at kunne læse dem, for et barn får ligeså meget ud af at kunne fokusere på bogen, dens handling og det giver inspiration til fantasien.

 

Maneno er derimod en app lavet specielt til at lære børn at læse eller i hvert fald bidrage til processen. Det er et fantastisk værktøj at have derhjemme som forældre, når man gerne vil bidrage til sine børns læsning.

Lydbøger kan lære at læse

Når man bruger e-bøger læser man stadig som normalt, forskellen er at der med brug af disse apps kan indgå noget visuelt interaktivitet. Lydbøger handler om at lytte, men i kombination med e-bøger el. alm. bøger kan man gøre det nemmere at forstå det man læse ved at få læst højt samtidig el. bagefter det man har læst.

 

Ligesom med e-bøger til børn, kan man også finde lydbøger på abonnement til børn og mange af de apps der findes tilbyder endda en gratis prøveperiode. Det giver ubegrænset adgang til at prøve og udforske disse apps og deres universer.

 

Det bedste sted at lære at læse forbliver dog skolen med kompetente lærere, der er der til at hjælpe og har de helt rigtige bøger der er lavet særligt til børn der kan lære at læse, men som sagt er e-bøger og lydbøger et godt supplement.