Børnevenlig telttur i Danmark 2021

Vi mener at alle kan tage på en telttur, da det kan tilpasses efter dit eget behov. Det behøver ikke nødvendigvis at være en uoverskuelig begivenheden, da en telttur sagtens kan være en overnatning i haven eller i den nærliggende skov. Så kræver det ikke meget planlægning, hvis du vælger en enkelte overnatning i telt.

Hvis det er din første telttur, kan det være en god ide, at du første gang slår teltet op tæt på dit hjem. Så er der ikke langt hjem hvis i skulle mangle noget, eller hvis der er nogle børn der bliver utrygge. Det er bedre at tage af sted på en rolig første telttur, uden nogle forventninger. Når første tur en succes, er i klar til mere udfordring og kan tage på telttur længere væk fra hjemmet.

 

Det har aldrig været nemmere at tage på telttur i Danmark, da der nu er over 275 skovområder i Danmark med fri teltning. Det betyder at du frit må slå dit telt op, men der er en række regler der skal følges. Den vigtigste regel er 1-2-3 reglen, der betyder det kun er tilladt at overnatte en overnatning samme sted, max 2 telte samme sted, og teltene må ikke være større end 3-mands telte.

 

Vælg det rigtige telt til din telttur

 

Før du køber et telt, er det vigtigt at overveje hvor stort det skal være. Der er to afgørende faktorer for hvor stort teltet skal være, det er hvor mange personer der skal overnattet i teltet og hvor meget bagage der skal med. Hvis i eksempelvis er 2 personer med meget bagage, anbefaler vi at vælge et 3 personers telt. Der findes telte i mange størrelser, så ud kan finde et der passer til dine behov.

 

Mange begår den fejl når de køber et nyt telt, at det ikke er stort nok. Man skal huske at bagage også fylder, og at det er rart med et telt, hvor der er plads til at søge ly for regnen. Hvis vejrudsigten viser regnvejr når i skal på telttur, er det vigtigt at vælge et telt der er vandtæt og vindtæt. Dårligt vejr skal ikke ødelægge din telttur, og det gør det heller ikke hvis du vælger det rette telt.

 

For at få succes på teltturen, kan du med fordel prøve at slå teltet op hjemmefra. Så er der ingen grund til at bekymre dig om teltet kan slås op, eller om der er teltstænger der er knækket.