Tøj praktisk designet til børn og miljøet

Sponsoreret indhold

Du kender det nok og det er måske en af grundende til hvorfor du har klikket dig ind på denne artikel. Dine børns tøj er sart og ikke spor holdbart. Vi har efterhånden fundet ud af at børnetøj i en høj kvalitet kan godt betale sig. Det betyder nemlig, at tøjet kan holde til sjov og leg i alt slags vejr, uden at det bliver slidt op eller går i stykker.

Praktiske tøj tips:

  1. Gå efter slidstærke materialer, så tøjet ikke får huller
  2. Vægt tøj i mørkere farver, da snavs og pletter nemmere skjules

Det betyder selvfølgelig ikke at dine børn eller baby ikke kan gå i lyst tøj. Men du kan med fordel selvfølgelig sende dit barn afsted i skole, børnehave eller vuggestue i mørkere tøj hvis der er tendenser til vild leg og mange pletter!

Børstet uld er en af de materialer som virkelig viser sig at være holdbare. Dette materiale bliver især brugt til babytøj i eksempelvis frakker, Joha køredragter og elefanthuer. Her kan du have tøj som holder i generationer, hvis du passer ordentligt på det. Det kan nemlig godt betale sig, at købe kvalitet fremfor det billige. Når vi køber billigt tøj har vi nemlig også tendenser til, at købe for meget og på den måde opstår der simpelthen et overforbrug af tøj. Hvis du har børn i voksealderen kan du med fordel købe tøj med knapper eller strectch så tøjet kan udvides eller justeres. Det betyder altså du i højere grad kan slippe for at købe nyt tøj til dine børn.

Det er nemlig godt for miljøet hvis vi kan købe tøj der holder i længere tid. Flere eksperter fortæller, at vi skal købe mindre tøj og passe bedre på det, vi allerede har. Tøj er nemlig klimabelastende og vi skal blive mere klar over hvad nyt produceret tøj har af konsekvenser for miljøet. Det kan være svært at finde det helt rigtige miljøvenlige tøj til sine børn som også kan holde til sjov og leg i skolen eller børnehaven. Nogle vælger bomuld fra fordi der skal bruges meget vand til at producere det og ligeledes er der mange der polyester fra fordi det består af plastik. Uanset hvilket materiale du vælger er det i hvert fald en god ide at have større fokus på genanvendelse af tøjet og selvfølgelig også et fokus på, at købe tøj i en god kvalitet, så det holder længere.

Hvis du er i tvivl om dit valg er bæredygtigt kan du altid høre butikken eller webshoppen du handler i. De fortæller gerne om hvad de gør for at være mere miljøvenlige.