Gode råd til at leve bæredygtigt og miljøvenligt

Det bliver mere og mere moderne at rette sig efter bæredygtige principper og passe bedre på miljøet. Der bliver snakket meget mere om det, og derfor er det et emne, der på alle tænkelige måder er oppe i tiden. Ønsker du at leve mere miljørigtigt og bæredygtigt? Så findes der heldigvis en masse gode råd til, hvilke små ting, du kan ændre i sin hverdag, så du kan være med til at gøre en forskel.

Genbrug og køb bæredygtigt tøj

En af de ting, du kan tænke ekstra over, når du forsøger at lave mere miljøvenligt er at genbruge tøj og andre ting i stedet for hele tiden at købe nyt. En anden tilgang til det er at købe bæredygtigt. Du kan finde alt fra tøj og rengøringsmidler til miljøvenlige bambus sokker og meget mere. Du kan endda også shoppe bæredygtige møbler. Flere og flere møbler bliver produceret i bæredygtige materialer. Du kan blandt andet shoppe bæredygtige Fermob havemøbler til haven og terrassen.

Pas på forbruget

En af de bedste ting du kan gøre for at være mere bæredygtig er at passe for dit eget forbrug. Tænk over, hvor meget vand, du bruger. Måske kan du nøjes med kortere bade eller vaske dit tøj på et eco-program. Du kan også skrue lidt ned for varmen og dermed tage en ekstra trøje på, når du er indenfor for at spare på varmen.

Tænk over rejsen på din feriedestination

Du kan også tænke en ekstra gang over, hvor du rejser hen på ferie. Kan du nøjes med at blive i området eller blot køre en kort tur i stedet for at tage lange flyejser, vil dette være en langt mere miljøvenlig måde at holde ferie på. Vil du gerne til et sted, hvor man er nødt tikl at flyve til, kan du måske nøjes med et sted inden for Europa.

Hold øje med dine madvaner

Mange danskere nyder ofte at spise kød og mejeriprodukter, når der skal laves mad. Desværre er det fødevarer, der fylder meget i forhold til CO2-udledning. Derfor kan du gøre en forskel ved eksempelvis at have flere kødfri dage og generelt skære ned på kød og mejeriprodukter i din hverdag.